Ρόδος το Νησί Των Ιπποτών

Λίνδος, Σύμη, Πανορμίτης, Φιλέρημο, Πεταλούδες, Κάμειρος, Καστελόριζο, Πρασονήσι

Λίνδος, Σύμη, Πανορμίτης, Φιλέρημο, Πεταλούδες, Κάμειρος, Καστελόριζο, Πρασονήσι

1η μέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΡΟΔΟΣ ΕΝ ΠΛΩ
Συγκέντρωση και μεταφορά στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση και τακτοποίηση στις καμπίνες μας. Αναχώρηση για την Ρόδο.

2η μέρα: ΡΟΔΟΣ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Άφιξη στη Ρόδο το πρωί. Επιβίβαση στο λεωφορείο και ξεκινάει η πρώτη μας γνωριμία με την πόλη της Ρόδου. Με την ξενάγηση μας θα κάνουμε τον γύρο των τειχών που διαρκεί περίπου για 2 χιλιόμετρα, θα επισκεφθούμε το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, και θα συνεχίσουμε στην παλιά πόλη με σημεία αναφοράς τον πύργο του Ρολογιού, την πλατεία Αρίωνος, Τζαμί, Τέμενος Σουλτάνου Μουσταφά, το κάστρο της παλιάς πόλης και την πλατεία Ιπποκράτους. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην παλιά πόλη. Το μεσημέρι μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΡΟΔΟΣ – ΛΙΝΔΟΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχωρούμε για την επίσκεψη μας στο ανατολικό κομμάτι του νησιού. Αφού περάσουμε από την Καλλιθέα και το κοσμοπολίτικο θέρετρο Φαληράκι, με τα περίφημα εργαστήρια κεραμικών του και αφού προσκυνήσουμε την Παναγία Τσαμπίκα, φθάνουμε στη γραφική Λίνδο με την παραδοσιακή νησιώτικη αρχιτεκτονική. Ακολουθώντας διαδρομές δαιδαλώδεις τα βήματά μας οδηγούνται ασυναίσθητα ως την αρχαία Ακρόπολη, μάρτυρα της πολυτάραχης ιστορίας του νησιού και προσκύνημα στη Βυζαντινή Εκκλησία της Παναγίας της Λίνδου. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της περιοχής Τσαμπίκα. Ο συνδυασμός της χρυσής αμμουδιάς και των κρυστάλλινων νερών φαντάζει ιδανικό για μπάνιο και θαλάσσια σπορ. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΡΟΔΟΣ – ΣΥΜΗ – ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχωρούμε για το λιμάνι που θα επιβιβαστούμε στο καράβι για την Σύμη. Το βενετσιάνικο νησί δικαίως θεωρείται ως ένα από τα ομορφότερα της Δωδεκανήσου με την ξεχωριστή του αρχιτεκτονική. Επόμενη μας στάση είναι το λιμάνι του Πανορμίτη με την Ιερά μονή του Ταξιάρχη του Πανορμίτη με τις υπέροχες τοιχογραφίες, την βιβλιοθήκη, το λαογραφικό μουσείο εντός και ένα εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο. Στη Σύμη παρατηρούμε τα παραδοσιακά σπίτια χτισμένα το ένα δίπλα από το άλλο στις απότομες πλαγιές βουνοπλαγιές. Η βόλτα στα σοκάκια και η επίσκεψη στα σφουγγαράδικα είναι κάτι που δεν θα πρέπει να λείψει από την εμπειρία σας. Επιστροφή στην Ρόδο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΡΟΔΟΣ – ΦΙΛΕΡΗΜΟ – ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα αναχωρούμε για το Δυτικό τμήμα του νησιού για να επισκεφτούμε από τα πιο όμορφα μέρη του νησιού. Πρώτη μας στάση είναι στην Φιλέρημο. Ο λόφος που βρίσκεται και δεσπόζει στην περιοχή, θεωρούνταν τόπος ιερός για τους κατοίκους της περιοχής και ταυτόχρονα ένα από τα πιο σημαντικά φρούρια. Η ακρόπολη της Ιαλυσού ήταν χτισμένη στον λόφο αυτό και τα ερείπια του ναού της Αθηνάς βρίσκονται ακόμα εκεί. Σήμερα βρίσκουμε το Καθολικό μοναστήρι των ιπποτών του Αγίου Ιωάννου στην περιοχή. Επόμενη μας στάση είναι ο μοναδικός βιότοπος της γνωστής πεταλούδας Panaxia Quadripunctaria. Σημείο κατατεθέν της Ρόδου και πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών και επισκεπτών. Η άγρια βλάστηση και η μοναδική ομορφιά της φύσης, απολαμβάνονται μέσα από μια σειρά μονοπατιών που σας «ξεναγούν» σε όλη την περιοχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΡΟΔΟΣ – ΚΑΜΕΙΡΟΣ – ΧΑΛΚΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχωρούμε για την Κάμειρο όπου θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι για την επίσκεψη μας στο νησάκι της Χάλκης, όπου θα απολαύσουμε τα καταγάλανα νερά και στην αμμουδιά παρέα με την ησυχία της περιοχής. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και φαγητό. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΡΟΔΟΣ- ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στις 09.00 το πρωί αναχωρούμε για την ημερήσια εκδρομή μας στο όμορφο νησί του Καστελόριζου. Άφιξη μας στις 11.20 και έχουμε ελεύθερη ημέρα για βόλτα και εξερεύνηση του νησιού, μπάνιο και φαγητό. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Μεγίστη, το μοναδικό μέρος του νησιού που κατοικείται. Οι παραδοσιακές νησιώτικες κατοικίες, τα σοκάκια, τα δίπατα αρχοντικά και το γραφικό λιμάνι του εντυπωσιάζουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες γύρω από το λιμάνι σερβίρουν νόστιμα πιάτα με σπεσιαλιτέ το ντόπιο ψάρι. Αργά το απόγευμα στις 16:00 αναχωρούμε για την επιστροφή μας στην Ρόδο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΡΟΔΟΣ – ΠΡΑΣΟΝΗΣΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την ημερήσια εκδρομή μας στο Πρασονήσι. Ένα μικρό νησί στο Νοτιοδυτικό άκρο της Ρόδου. Βρίσκεται περίπου 91 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία και είναι προστατευόμενος βιότοπος του Natura 2000. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, ένα μοναδικό φαινόμενο, μια στενή λωρίδα προσχώσεως άμμου (με μήκος 500 μέτρα) ενώνει το νησί με τη Ρόδο και χωρίζει το Καρπάθιο πέλαγος στα δύο. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: ΡΟΔΟΣ – ΕΝ ΠΛΩ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη, έως την ώρα της μεταφοράς μας στο λιμάνι, για την τελευταία βόλτα και τα τελευταία ψώνια στο νησί της Ρόδου
.
10η μέρα: ΡΟΔΟΣ – ΕΝ ΠΛΩ
Το μεσημέρι άφιξη στον Πειραιά.

Elite Hotel 4* (city centre)
Χρεώσεις Early Booking Τιμή
Τιμή κατ΄ άτομο σε δίκλινο 645 €
Τιμή σε μονόκλινο 755 €
Παιδική τιμή σε τρίκλινο (Μέχρι 12 ετών) 425 €
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο Elite Hotel 4* στην πόλη της Ρόδου.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Ημερήσια κρουαζιέρα στο Καστελόριζο.
 • Όλες οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο σύνολο λεωφορείων EURO6, o μοναδικός που διαθέτει ειδική κλιματιστική μονάδα με φυσικό ψυχικό αέρα και φίλτρα ενεργού άνθρακα εντός της καμπίνας εξασφαλίζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά την ασφάλειά σας.
 • ΑκτοπλοΪκά εισιτήρια σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα Πειραιάς – Ρόδος – Πειραιάς.
 • Ημερήσια κρουαζιέρα στη Σύμη.
 • Ημερήσια κρουαζιέρα στη Χάλκη.
 • Καθημερινό πρωινό μπουφέ.
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου σας.
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης
 • ΦΠΑ
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
Tags:
Χρειάζεστε πληροφορίες;
Ρωτήστε μας!

sharing is caring

από 645 / άτομο

Αναχωρήσεις:Ιούλιος: 10, 17, 24 & 31
Αύγουστος: 07, 14, 21 & 28
Σεπτέμβριος: 04, 11

Με Ενδιαφέρει

Πολιτική Cookies και Απορρήτου Χρησιμοποιούμε cookies, για να σου προσφέρουμε προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης.